Bułki z serem i wiórkami kokosowymi

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2922
Bułki z serem i wiórkami kokosowymi
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 g sera twarogowego
  • 3 jajka
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki wiórek kokosowych
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 kg mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 6 papilotek

Opis przygotowania:

Ser twarogowy utrzeć z cukrem i wiórkami kokosowymi na jednolitą masę. Dodać do tego mąkę, mleko, proszek do pieczenia oraz sól. Następnie wbić 2 jajka i jedno żółtko (jedno białko pozostawić do wysmarowania ciasta) i wyrobić z całości ciasto. Wyrobione rozwałkować ręcznie w podłużne rulony. Następnie z rulonu uformować bułki w kształcie spirali o średnicy 10 cm. Potem przełożyć je na wysmarowaną masłem blachę do pieczenia i posmarować roztrzepanym białkiem. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni i piec na złoty kolor. Upieczone przełożyć do papilotek i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów