Bułki z serem i wiórkami kokosowymi
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2922
Składniki:
- 400 g sera twarogowego
- 3 jajka
- 3 łyżki cukru
- 2 łyżki wiórek kokosowych
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki mleka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 kg mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki soli
- 6 papilotek
Opis przygotowania:
Ser twarogowy utrzeć z cukrem i wiórkami kokosowymi na jednolitą masę. Dodać do tego mąkę, mleko, proszek do pieczenia oraz sól. Następnie wbić 2 jajka i jedno żółtko (jedno białko pozostawić do wysmarowania ciasta) i wyrobić z całości ciasto. Wyrobione rozwałkować ręcznie w podłużne rulony. Następnie z rulonu uformować bułki w kształcie spirali o średnicy 10 cm. Potem przełożyć je na wysmarowaną masłem blachę do pieczenia i posmarować roztrzepanym białkiem. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni i piec na złoty kolor. Upieczone przełożyć do papilotek i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)