Bagietka z papryką i krewetkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1555
Składniki:
- 300 g sera feta
- 14 mrożonych krewetek
- 14 czerwonych papryk konserwowych
- 2 małe bagietki
- pęczek drobnego szczypiorku
- sól
Opis przygotowania:
Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych i wrzucić do rondla z 1 l gotującej się, lekko osolonej wody. Gotować do zarumienienia się skórki na nich (ok. 3 min.). Wtedy ściągnąć je z ognia i odcedzić. Bagietki pokroić w cienkie kromki. Ser feta pokroić w dużą kostkę. Paprykę konserwową osączyć z zalewy i razem z pokrojonym wcześniej serem feta nabić na patyczki szaszłykowe. Następnie nabić na to jeszcze ugotowane krewetki i pokrojone bagietki. Całość wyłożyć na talerz i udekorować szczypiorkiem.
Komentarze (0)