Babka claudia
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 1682
Składniki:
- 500g mąki
- 350g cukru
- 250g masła
- 4 jajka
- szklanka mleka lub kefiru
- 3 łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier waniliowy
- cukier puder do posypania
Opis przygotowania:
Wszystko oprócz białek wymieszać mikserem.Białka ubić na pianę i delikatnie połączyć z ciastem.Ciasto podzielić na dwie części,jedną dać do formy a do drugiej dodać kakao i dosłodzić dwie łyżki cukru.Dodać do ciasta białego,pomieszać w formie delikatnie widelcem.Piec około 60 minut w 180 stopniach.Smacznego!
Komentarze (0)