Awokado z serem i rodzynkami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 941
Składniki:
- 350 g sera twarogowego
- 150 g rodzynek
- 4 dojrzale awokado
- 1 szklanka wrzącej wody
- 1 łyżka soku cytrynowego
- garstka świeżej bazylii
Opis przygotowania:
Rodzynki sparzyć wrzącą wodą, osaczyć z jej nadmiaru i pokroić na drobne kawałeczki. Awokado oraz bazylię umyć i osączyć z wody. Następnie awokado przekroić na połowy, usunąć pestkę, a miąższ wyskrobać łyżeczką do miski. Skóra z wydrążonego awokado powinna przypominać tzw łódeczki. Do miąższu z awokado dodać ser twarogowy, pokrojone wcześniej rodzynki i wlać do tego sok cytrynowy. Całość dobrze wymieszać i przełożyć do skórek z wydrążonego wcześniej awokado. Wszystko wyłożyć na talerz i udekorować listkami świeżej bazylii.
Komentarze (0)