Awokado z makrelą
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3235
Składniki:
- 2 awokado
- 2 łyżki kukurydzy w zlewie
- 1 wędzona makrela
- 1 cebula
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Awokado umyć, przekroić na połowy i usunąć pestki. Następnie miąższ wyskrobać łyżeczką, aby została sama skórka i drobno pokroić. Makrelę obrać ze skóry, usunąć ości, pokroić na drobne kawałki i połączyć z awokado. Dodać do tego osączoną z zalewy kukurydzę. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Całość doprawić do smaku pieprzem oraz solą, dokładnie wymieszać, nałożyć do skórek z awokado i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)