Awokado z makrelą

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3235
Awokado z makrelą
fot. Kent Wang / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 2 awokado
  • 2 łyżki kukurydzy w zlewie
  • 1 wędzona makrela
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Awokado umyć, przekroić na połowy i usunąć pestki. Następnie miąższ wyskrobać łyżeczką, aby została sama skórka i drobno pokroić. Makrelę obrać ze skóry, usunąć ości, pokroić na drobne kawałki i połączyć z awokado. Dodać do tego osączoną z zalewy kukurydzę. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Całość doprawić do smaku pieprzem oraz solą, dokładnie wymieszać, nałożyć do skórek z awokado i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów