Arbuz z suszonymi krewetkami i orzechami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1395
Składniki:
- 600 g miąższu z arbuza
- 200 g suszonych krewetek
- 200 g tłuczonych orzeszków ziemnych
- 2 łyżki soku z limonki
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka jasnego sosu sojowego
- 1 łyżka brązowego cukru
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Natkę zielonej pietruszki opłukać pod bieżącą wodą i posiekać drobno. Miąższ z arbuza pokroić w dużą kostkę i wyłożyć na talerz. Suszone krewetki drobno posiekać do miski. Do krewetek dodać tłuczone orzeszki ziemne. Następnie czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do krewetek w misce. Potem wlać do tego sok z limonki, sos sojowy i wsypać brązowy cukier. Całość w misce dobrze wymieszać i przelać na miąższ z arbuza. Wszystko posypać posiekaną wcześniej natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)