Arbuz z jogurtem i owocami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 934
Arbuz z jogurtem i owocami
fot. duskbabe (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 ml jogurtu greckiego
  • 2 szklanki malin
  • 2 szklanki borówki amerykańskiej
  • 1 arbuz do 1,5 kg
  • świeża mięta do dekoracji

Opis przygotowania:

Wszystkie owoce oraz miętę umyć i odsączyć z wody. Arbuza pokroić w plastry, a potem w ćwiartki o grubości 1,5 cm. Następnie pokrojone plastry arbuza wysmarować jogurtem greckim, posypać go malinami i borówką amerykańską oraz udekorować świeżą miętą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów