Ananas w cieście
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4371
Składniki:
- 1 puszka ananasów (krążki)
- 1 szklanka ajerkoniaku
- Ciasto:
- 2 jajka
- 4 łyżki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ok. 4 łyżek mleka
- olej do smażenia
Opis przygotowania:
Jajka, mąkę, proszek i mleko miksujemy na jednolitą masę. Ciasto musi być dosyć gęste. Ananasa wyciągamy z puszki, odsączamy z soku. Ajerkoniak wlewamy do miseczki i nasączamy w nim ananasa, którego następnie wkładamy do przygotowanego ciasta. Smażymy na oleju z obydwu stron.
Komentarze (1)
nawet ok, ale bez rewelacji.