Ananas z ryżem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2127
Ananas z ryżem
fot. sanfamedia.com / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 1 duży ananas
  • 1 szklanka ryżu
  • 5 dag sezamu
  • 10 dag rodzynek
  • 1 kiść winogrona zielonego
  • sól

Opis przygotowania:

Ananasa umyć, osączyć z wody, przekroić na połowy, wykroić miąższ i pokroić go kostkę. Ryż opłukać zimną wodą, po czym ugotować na sypko w 2 szklankach lekko osolonej wody. Ugotowany odcedzić i przełożyć do miseczki. Winogron umyć, pokroić na kawałki, dodać do ryżu razem z pokrojonym ananasem i rodzynkami. Ryż dobrze wymieszać i przełożyć do wydrążonych miseczek ananasa. Przed podaniem do spożycia posypać ziarnami sezamu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów