Zupa z nadziewanym melonem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1184
Składniki:
- 800 ml bulionu warzywnego
- 500 g mielonej karkówki wołowej
- 2 łyżki oleju
- 2 małe melony zielone
- 1 cebula
- 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry
- 1 łyżeczka przyprawy Maggi
- sól
- pieprz
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Melony oraz natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Z melonów odkroić ostrym nożem ćwiartkę miąższu i wydrążyć z nich nasiona. Mięso mielone przełożyć do miski. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić ją na rozgrzanym oleju na patelni. Zeszkloną dodać do mielonego mięsa w misce. Składniki w misce doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, mielonymi nasionami kolendry i przyprawą Maggi, potem dokładnie wymieszać i przełożyć do wydrążonych wcześniej melonów. Następnie nadziane składnikami melony włożyć do rondla, zalać bulionem warzywnym i gotować na średnim ogniu do miękkości. Kiedy zmiękną, całość ściągnąć z ognia i wraz z bulionem przelać na talerz. Wszystko posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)