Zupa z nadziewanym melonem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1184
Zupa z nadziewanym melonem
fot. Ngô Trung / CC-BY-SA 3.0

Składniki:

  • 800 ml bulionu warzywnego
  • 500 g mielonej karkówki wołowej
  • 2 łyżki oleju
  • 2 małe melony zielone
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry
  • 1 łyżeczka przyprawy Maggi
  • sól
  • pieprz
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Melony oraz natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Z melonów odkroić ostrym nożem ćwiartkę miąższu i wydrążyć z nich nasiona. Mięso mielone przełożyć do miski. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić ją na rozgrzanym oleju na patelni. Zeszkloną dodać do mielonego mięsa w misce. Składniki w misce doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, mielonymi nasionami kolendry i przyprawą Maggi, potem dokładnie wymieszać i przełożyć do wydrążonych wcześniej melonów. Następnie nadziane składnikami melony włożyć do rondla, zalać bulionem warzywnym i gotować na średnim ogniu do miękkości. Kiedy zmiękną, całość ściągnąć z ognia i wraz z bulionem przelać na talerz. Wszystko posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów