Tuńczyk z melonem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2190
Tuńczyk z melonem
fot. Ron Diggity / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g wędzonego tuńczyka
  • 1 dojrzały melon
  • 5 dag kiełków rzodkiewki
  • 1 łyżka zielonych oliwek w zalewie
  • 1 liść nori

Opis przygotowania:

Kiełki rzodkiewki oraz nori sparzyć 1 szklanką wrzącej wody i osączyć z jej nadmiaru. Nori przełożyć na talerz. Melona umyć, obrać ze skóry, pokroić w plastry o grubości 1,5 cm i wydrążyć nasiona. Tuńczyka pokroić w cienkie plastry, zawinąć w nie osączone z zalewy oliwki i włożyć do wydrążonego melona. Całość przełożyć na nori i udekorować kiełkami rzodkiewki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów