Tuńczyk z melonem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2190
Składniki:
- 40 g wędzonego tuńczyka
- 1 dojrzały melon
- 5 dag kiełków rzodkiewki
- 1 łyżka zielonych oliwek w zalewie
- 1 liść nori
Opis przygotowania:
Kiełki rzodkiewki oraz nori sparzyć 1 szklanką wrzącej wody i osączyć z jej nadmiaru. Nori przełożyć na talerz. Melona umyć, obrać ze skóry, pokroić w plastry o grubości 1,5 cm i wydrążyć nasiona. Tuńczyka pokroić w cienkie plastry, zawinąć w nie osączone z zalewy oliwki i włożyć do wydrążonego melona. Całość przełożyć na nori i udekorować kiełkami rzodkiewki.
Komentarze (0)