Zupa z malin i porzeczek

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1962

Składniki:

  • 25 dag malin
  • 25 dag porzeczek
  • 1 l wody
  • 1 szklanka śmietany
  • 1 dag mąki ziemniaczanej
  • 15 dag cukru

Opis przygotowania:

Owoce umyć, zmiażdżyć, wycisnąć z nich sok przez sitko. Zmiażdżoną masę owocową zagotować, a wyciśnięty sok chwilowo odstawić. Po zagotowaniu, masę odcedzić, a do wody po niej dodać cukier. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić ze śmietaną, dodać do niej wyciśnięty sok z owoców i wlać do wody po zagotowanej masie owocowej. Zupę zagotować. Gotową podawać na gorąco z grzankami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów