Zupa z malin i porzeczek
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1962
Składniki:
- 25 dag malin
- 25 dag porzeczek
- 1 l wody
- 1 szklanka śmietany
- 1 dag mąki ziemniaczanej
- 15 dag cukru
Opis przygotowania:
Owoce umyć, zmiażdżyć, wycisnąć z nich sok przez sitko. Zmiażdżoną masę owocową zagotować, a wyciśnięty sok chwilowo odstawić. Po zagotowaniu, masę odcedzić, a do wody po niej dodać cukier. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić ze śmietaną, dodać do niej wyciśnięty sok z owoców i wlać do wody po zagotowanej masie owocowej. Zupę zagotować. Gotową podawać na gorąco z grzankami.
Komentarze (0)