Zupa z gruszek

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3272

Składniki:

  • 60 dag gruszek
  • 15 dag cukru
  • 6 goździków
  • 1 szklanka śmietany
  • 1 łyżeczka maki
  • 0,5 łyżeczki cynamonu
  • 1 l wody

Opis przygotowania:

Gruszki umyć, pokroić w kostkę, oddzielić gniazda nasion, zalać gorącą wodą i ugotować. Po ugotowaniu przetrzeć przez sitko. Dodać do tej samej wody, w której się gotowały, dodać do tego cynamon, goździki i cukier. Mąkę rozetrzeć ze śmietaną i dodać do całości. Zupę zagotować. Przed podaniem do spożycia wyciągnąć goździki. Zupę podawać na gorąco.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów