Zupa z gruszek
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3272
Składniki:
- 60 dag gruszek
- 15 dag cukru
- 6 goździków
- 1 szklanka śmietany
- 1 łyżeczka maki
- 0,5 łyżeczki cynamonu
- 1 l wody
Opis przygotowania:
Gruszki umyć, pokroić w kostkę, oddzielić gniazda nasion, zalać gorącą wodą i ugotować. Po ugotowaniu przetrzeć przez sitko. Dodać do tej samej wody, w której się gotowały, dodać do tego cynamon, goździki i cukier. Mąkę rozetrzeć ze śmietaną i dodać do całości. Zupę zagotować. Przed podaniem do spożycia wyciągnąć goździki. Zupę podawać na gorąco.
Komentarze (0)