Zupa z bryndzy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2760
Składniki:
- 2 l wody
- 2 cebule
- 200 g bryndzy
- 4 kromki chleba razowego
- 0,5 l śmietany
- 1,5 łyżki smalcu
- 1 łyżka czerwonej papryki
- pieprz, sól
- 1 łyżka kminku
Opis przygotowania:
Cebulę pokroić w talarki i gotować razem papryką, aż zmięknie cebula. W trakcie gotowania dodać sól, pieprz i kminek. Do osobnego naczynia wsypać pokrojoną bryndzę w kostkę i zalać śmietaną, dobrze wymieszać. Do bryndzy wlać wywar z cebuli i wrzucić pokrojone kromki chleba. Całość podawać z posiekanym szczypiorkiem lub koperkiem.
Komentarze (0)