Zupa rybna z siei
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2171
Składniki:
- 350 g filetów z siei
- 3 pomidory
- 2 łyżki soku cytrynowego
- 1 biała rzepa
- 1 cebula
- 1 l wody
- 1 pęczek szpinaku
- 1 zielona papryka
- 1 łyżka sosu rybnego
- 1 łyżka oleju
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa oraz filety rybne umyć i osączyć z wody. Filety rybne dokładnie oczyścić z ości. Rzepę obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Paprykę pozbawić nasion i pokroić na drobne kawałki. Pomidory pokroić w cienkie plastry. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju w rondlu. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojoną rzepę i paprykę. Następnie całość zalać wodą, sokiem cytrynowym i sosem rybnym, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i gotować na średnim ogniu do miękkości rzepy. Kiedy rzepa zmięknie, dodać do tego filety z siei i gotować przez 4 minuty, po czym dodać pokrojone pomidory, szpinak i wszystko gotować przez kolejne 4 minuty. Następnie wszystko ściągnąć z ognia, przelać na talerz i posypać pokrojonym szczypiorkiem.
Komentarze (0)