Zupa rybna z siei

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2171
Zupa rybna z siei
fot. arnold | inuyaki / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 350 g filetów z siei
  • 3 pomidory
  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • 1 biała rzepa
  • 1 cebula
  • 1 l wody
  • 1 pęczek szpinaku
  • 1 zielona papryka
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 1 łyżka oleju
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa oraz filety rybne umyć i osączyć z wody. Filety rybne dokładnie oczyścić z ości. Rzepę obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Paprykę pozbawić nasion i pokroić na drobne kawałki. Pomidory pokroić w cienkie plastry. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju w rondlu. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojoną rzepę i paprykę. Następnie całość zalać wodą, sokiem cytrynowym i sosem rybnym, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i gotować na średnim ogniu do miękkości rzepy. Kiedy rzepa zmięknie, dodać do tego filety z siei i gotować przez 4 minuty, po czym dodać pokrojone pomidory, szpinak i wszystko gotować przez kolejne 4 minuty. Następnie wszystko ściągnąć z ognia, przelać na talerz i posypać pokrojonym szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów