Zupa orientalna
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2139
Składniki:
- 400 g mielonej baraniny
- 3 jajka
- 1 łyżka maki ziemniaczanej
- 1,5 l rosołu drobiowego z kostki
- 1 łyżeczka rozgniecionego kminku
- sok z połowy cytryny
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka szafranu
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Mielone mięso wymieszać z dwoma jajkami, mąką, solą, pieprzem, kminkiem i szafranem. Z masy uformować małe kulki. Kulki zalać rosołem drobiowym i gotować przez 20 minut. Rosół lekko posolić. Jedno jajko rozmącić z sokiem cytrynowym, dodać pieprzu i wlać do gotujących się kulek z rosołem. Po zagotowaniu gotową zupę posypać natką zielonej pietruszki i podawać na gorąco.
Komentarze (0)