Zupa orientalna

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2139
Zupa orientalna
fot. milesgehm / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g mielonej baraniny
  • 3 jajka
  • 1 łyżka maki ziemniaczanej
  • 1,5 l rosołu drobiowego z kostki
  • 1 łyżeczka rozgniecionego kminku
  • sok z połowy cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka szafranu
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Mielone mięso wymieszać z dwoma jajkami, mąką, solą, pieprzem, kminkiem i szafranem. Z masy uformować małe kulki. Kulki zalać rosołem drobiowym i gotować przez 20 minut. Rosół lekko posolić. Jedno jajko rozmącić z sokiem cytrynowym, dodać pieprzu i wlać do gotujących się kulek z rosołem. Po zagotowaniu gotową zupę posypać natką zielonej pietruszki i podawać na gorąco.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów