Zupa marchewkowa
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2333
Składniki:
- 30 dag marchwi
- 8 dag ryżu
- 1 łyżka masła
- 1 cebula
- 1 szklanka mleka
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ugotować ryż na sypko. Cebulę zeszklić na maśle, nie zrumienić jej. Marchew pokroić w cienkie plasterki, dodać około 1 litra wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu marchew wyciągnąć, rozetrzeć przez sitko, razem z mlekiem dodać do wody, w której się gotowała, doprawić solą i pieprzem. Zupę dogotować przez klika minut, a następnie zalać nią ugotowany wcześniej ryż. Podawać na gorąco.
Komentarze (1)
jest smaczna.