Zupa-krem z brokułów
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2644
Składniki:
- 2 brokuły
- 2 ziemniaki
- 2 łyżki śmietany
- 1 cebula
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ziemniaki ugotować w mundurkach, następnie odcedzić, obrać ze skory i pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać ze skóry. Brokuła podzielić, zalać lekko osoloną wodą i ugotować razem z cebulą do miękkości i odcedzić. Cebulę oraz jednego brokuła dodać do pokrojonych ziemniaków wraz ze śmietaną, doprawić pieprzem oraz solą i zmiksować w blenderze. Zmiksowane składniki przełożyć na talerz. Całość udekorować drugim, gotowanym brokułem.
Komentarze (0)