Zupa Gyros
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 5888
Składniki:
- 400 ml wody
- 150g g wieprzowiny
- 400 ml śmietanki słodkiej
- 150 ml sosu do potraw z grilla
- 3 ząbki czosnku
- 2 cebule
- 1 papryka zielona
- 1 papryka czerwona
- papryka mielona słodka
- 1 opakowanie Fiz do zupy gyros
- pieprz
- sól
- natka pietruszki do dekoracji
Opis przygotowania:
Wieprzowinę umyć, pokroić na kawałki, doprawić solą i pieprzem. Następnie usmażyć ją na oliwie z dwoma rozgniecionymi ząbkami czosnku.
Następnie mięso przełożyć do garnka, zalać wodą, słodką śmietaną i odstawić na 12 godzin. Po tym czasie oddać paprykę pokrojoną w paski, cebulę posiekaną i 1 ząbek czosnku. Wszystko zagotować na małym ogniu, wsypać fix do zupy gyros i gotować przez 15 minut, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania dodać sos do potraw z grilla, przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką słodką.
Przed podaniem udekorować natką pietruszki.
Następnie mięso przełożyć do garnka, zalać wodą, słodką śmietaną i odstawić na 12 godzin. Po tym czasie oddać paprykę pokrojoną w paski, cebulę posiekaną i 1 ząbek czosnku. Wszystko zagotować na małym ogniu, wsypać fix do zupy gyros i gotować przez 15 minut, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania dodać sos do potraw z grilla, przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką słodką.
Przed podaniem udekorować natką pietruszki.
Komentarze (0)