Zupa Bazylea
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1418
Składniki:
- 1,5 l bulionu
- 4 łyżki masła
- 4 łyżki mąki
- 4 łyżki śmietany
- 4 łyżki bułki tartej
- 1 cebula
- 1 łyżeczka majeranku
- sól
- pieprz
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Zagotować bulion w garnku. Z mąki i masła zrobić zasmażkę na patelni, dobrze przyrumienić. Obrać cebulę pokroić drobno i razem z majerankiem, pieprzem i zasmażką dodać do bulionu. Doprowadzić do wrzenia i wlać śmietanę wymieszaną z bułką tartą. Całość przemieszać i zagotować. Po zagotowaniu przelać na talerz i posypać natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)