Zupa Bazylea

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1418

Składniki:

  • 1,5 l bulionu
  • 4 łyżki masła
  • 4 łyżki mąki
  • 4 łyżki śmietany
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól
  • pieprz
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Zagotować bulion w garnku. Z mąki i masła zrobić zasmażkę na patelni, dobrze przyrumienić. Obrać cebulę pokroić drobno i razem z majerankiem, pieprzem i zasmażką dodać do bulionu. Doprowadzić do wrzenia i wlać śmietanę wymieszaną z bułką tartą. Całość przemieszać i zagotować. Po zagotowaniu przelać na talerz i posypać natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów