Zrazy baranie z kurczakiem i cebulą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1591
Zrazy baranie z kurczakiem i cebulą
fot. Girl Interrupted Eating / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g baraniny bez kości
  • 4 cebule
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziela angielskie
  • 2 ziarna pieprzu czarnego
  • 1 łyżeczka mielonego tymianku
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Baraninę oraz piersi z kurczaka umyć, podzielić na porcje i utłuc tłuczkiem do mięsa. Potem oba gatunki mięsa oprószyć szczyptą soli, pieprzu, tymianku i zawinąć w rulony. Rulony zaś owinąć dratwą lub grubszym sznurkiem. Następnie związane mięso przełożyć do rondla, dodać do tego liście laurowe, ziele angielskie, ziarna pieprzu, po czym zalać do połowy wodą, wlać ocet i gotować na średnim ogniu do miękkości. Ugotowane mięso przełożyć na talerz. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w plastry i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Zeszkloną doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać i dodać do mięsa na talerzu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów