Ziti z w sosie pietruszkowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2138
Składniki:
- 40 g makaronu ziti
- 20 dag zielonych szparagów
- 15 dag orzechów włoskich
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 2 pęczki zielonej natki pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Makaron zalać 1,5 l lekko osolonej wody , ugotować do miękkości i odcedzić. Warzywa umyć i osączyć z wody. Natkę pietruszki drobno posiekać. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać obrany oraz przepuszczony przez praskę czosnek i zeszklić. Do czosnku dodać tłuczone orzechy włoskie, natkę zielonej pietruszki, szparagi oraz gotowany makaron. Całość doprawić do smaku pieprzem oraz solą, dokładnie wymieszać, smażyć przez 1,5 minuty, po czym wszystko ściągnąć z ognia i przełożyć do miski.
Komentarze (0)