Ziemniaki z cebulą i mozzarellą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2152
Ziemniaki z cebulą i mozzarellą
fot. Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 100 g mozzarelli w zalewie
  • 4 duże ziemniaki
  • 4 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz mielony czarny

Opis przygotowania:

Ziemniaki dokładnie umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry, pokroić w cienkie krążki i przełożyć do miski. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do ziemniaków w misce. Następnie mozzarellę osączyć z zalewy, pokroić ją drobno i dodać do składników w misce. Całość skropić olejem, oprószyć szczyptą soli, mielonego pieprzu i wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć na dobrze rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć pod przykryciem do ich miękkości na średnim ogniu. Kiedy składniki zmiękną, ściągnąć je z ognia i podawać na ciepło.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów