Ziemniaki z cebulą i mozzarellą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2152
Składniki:
- 100 g mozzarelli w zalewie
- 4 duże ziemniaki
- 4 łyżki oleju
- 1 cebula
- sól
- pieprz mielony czarny
Opis przygotowania:
Ziemniaki dokładnie umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry, pokroić w cienkie krążki i przełożyć do miski. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do ziemniaków w misce. Następnie mozzarellę osączyć z zalewy, pokroić ją drobno i dodać do składników w misce. Całość skropić olejem, oprószyć szczyptą soli, mielonego pieprzu i wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć na dobrze rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć pod przykryciem do ich miękkości na średnim ogniu. Kiedy składniki zmiękną, ściągnąć je z ognia i podawać na ciepło.
Komentarze (0)