Ziemniaki pieczone z czosnkiem i rozmarynem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2019
Składniki:
- 6 ząbków czosnku
- 4 łyżki oleju
- 2 gałązki świeżego rozmarynu
- 1 kg młodych ziemniaków
- 0,5 łyżeczki suszonego rozmarynu
- sól morska
Opis przygotowania:
Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, potem je osuszyć i pokroić na cztery części. Następnie brytfankę skropić olejem, przełożyć do niej gałązki świeżego rozmarynu, pokrojone ziemniaki i całe ząbki czosnku. Wszystko posypać suszonym rozmarynem, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220°C i piec do miękkości ziemniaków. Kiedy zmiękną, całość wyciągnąć z piekarnika, przełożyć na talerz i posypać szczyptą soli morskiej.
Komentarze (0)