Ziemniaki pieczone z czosnkiem i rozmarynem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1865
Ziemniaki pieczone z czosnkiem i rozmarynem
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 500 g ziemniaków
  • 2 główki czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
  • 0,5 łyżeczki soli morskiej

Opis przygotowania:

Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą i osuszyć. Następnie przekroić je na połówki, przełożyć do wysmarowanej oliwą z oliwek brytfanki i posypać suszonym rozmarynem. Czosnek podzielić na ząbki i dodać do całości w brytfance. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 220°C i piec do chwili, aż składniki dobrze się przyrumienią. Wtedy wyciągnąć je z piekarnika, przełożyć na talerz i posypać solą morską.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów