Ziemniaki pieczone z czosnkiem i rozmarynem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1865
Składniki:
- 500 g ziemniaków
- 2 główki czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
- 0,5 łyżeczki soli morskiej
Opis przygotowania:
Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą i osuszyć. Następnie przekroić je na połówki, przełożyć do wysmarowanej oliwą z oliwek brytfanki i posypać suszonym rozmarynem. Czosnek podzielić na ząbki i dodać do całości w brytfance. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 220°C i piec do chwili, aż składniki dobrze się przyrumienią. Wtedy wyciągnąć je z piekarnika, przełożyć na talerz i posypać solą morską.
Komentarze (0)