Arbuzowe orzeźwienie
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2585
Składniki:
- 1 cytryna
- pęczek mięty
- 2 spore kawałki arbuza
- 1 mały ogórek
- woda mineralna gazowana - 500 ml
- kostki lodu
Opis przygotowania:
Miksujemy w blenderze kawałek ogórka z jednym kawałkiem arbuza, resztę kroimy jak się nam podoba (najlepiej arbuz w kostki, a ogórek w cienkie plasterki). Wrzucamy zmiksowana papkę, dolewamy wodę z wyciśniętą cytryną. Wrzucamy pokrojone arbuzy, ogórki oraz miętę.
Arbuza musi być proporcjonalnie więcej niż ogórka.
Arbuza musi być proporcjonalnie więcej niż ogórka.
Komentarze (2)
Wygląda obiecująco, jak dorwę arbuza to wypróbuję. :)
miam miam brzmi ciekawie, szczegolnie w taka pogode :) zazwyczaj wcinalem samego arbuza