Arbuzowe orzeźwienie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2585
Arbuzowe orzeźwienie
fot. ajburstein / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 cytryna
  • pęczek mięty
  • 2 spore kawałki arbuza
  • 1 mały ogórek
  • woda mineralna gazowana - 500 ml
  • kostki lodu

Opis przygotowania:

Miksujemy w blenderze kawałek ogórka z jednym kawałkiem arbuza, resztę kroimy jak się nam podoba (najlepiej arbuz w kostki, a ogórek w cienkie plasterki). Wrzucamy zmiksowana papkę, dolewamy wodę z wyciśniętą cytryną. Wrzucamy pokrojone arbuzy, ogórki oraz miętę.

Arbuza musi być proporcjonalnie więcej niż ogórka.

Autor: sugarbox

Komentarze (2)

Wygląda obiecująco, jak dorwę arbuza to wypróbuję. :)

miam miam brzmi ciekawie, szczegolnie w taka pogode :) zazwyczaj wcinalem samego arbuza

Podobne przepisy

Więcej przepisów