Zielona fasolka z frytkami i majonezem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 970
Zielona fasolka z frytkami i majonezem
fot. Burger Baroness / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 350 g zielonej fasolki szparagowej
  • 5 dużych ziemniaków
  • 150 g majonezu
  • 0,5 łyżeczki przyprawy do fasoli
  • olej do głębokiego smażenia
  • sól

Opis przygotowania:

Fasolę szparagową pozbawić końcówek, umyć, przełożyć do rondla, zalać 1,5 lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, pokroić na małe kawałki do miski. Pokrojona fasolkę oprószyć przyprawą do fasoli i wymieszać z majonezem. Ziemniaki umyć, obrać ze skóry, po czym pokroić je w cienką słomkę i wrzucić do mocno rozgrzanego oleju. Gotowe ściągnąć z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu, oprószyć szczyptą soli i dodać do fasolki z majonezem w misce.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów