Zielona fasolka z frytkami i majonezem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 970
Składniki:
- 350 g zielonej fasolki szparagowej
- 5 dużych ziemniaków
- 150 g majonezu
- 0,5 łyżeczki przyprawy do fasoli
- olej do głębokiego smażenia
- sól
Opis przygotowania:
Fasolę szparagową pozbawić końcówek, umyć, przełożyć do rondla, zalać 1,5 lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, pokroić na małe kawałki do miski. Pokrojona fasolkę oprószyć przyprawą do fasoli i wymieszać z majonezem. Ziemniaki umyć, obrać ze skóry, po czym pokroić je w cienką słomkę i wrzucić do mocno rozgrzanego oleju. Gotowe ściągnąć z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu, oprószyć szczyptą soli i dodać do fasolki z majonezem w misce.
Komentarze (0)