Surówka zielona
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3385
Składniki:
- 1 kapusta pekińska
- 4 ogórki małosolne
- 1 zielona papryka
- 1 por
- 3 łyżki sosu winegret z czosnkiem
- 3 łodygi selera naciowego
- pęczek bazylii
- sól i pieprz
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa dobrze umyć. Kapustę pekińską poszatkować, łodygi selera obrać ze skórki i pokroić drobno, skroić w talarki ogórki małosolne i pora. Z papryki usunąć nasiona, pokroić w kostkę, posiekać drobno bazylie, posolić i popieprzyć. Wszystko wymieszać. Przed podaniem do spożycia polać sosem winegret.
Komentarze (0)