Zapiekanka z serem, rukolą i orzechami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2144
Składniki:
- 15 g łuskanych orzechów włoskich
- 15 g sera Gouda w plastrach
- 2 bagietki
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- natka rukoli
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Natkę zielonej pietruszki drobno posiekać. Bagietki przekroić w poprzek na połówki, po czym wysmarować je oliwą z oliwek i oprószyć szczyptą soli. Na wysmarowane bagietki nałożyć rukolę, plastry sera żółtego i łuskane orzechy włoskie. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C i piec do chwili, aż ser zacznie się roztapiać. Wtedy wyciągnąć z piekarnika i przełożyć na talerz. Wszystko polać śmietaną i posypać posiekaną natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)