Zapiekanka z ciasta francuskiego i pomidorów
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2598
Składniki:
- 15 dag parmezanu w plastrach
- 4 łyżki oliwek czarnych w zalewie
- 2 pomidory
- 1 arkusz mrożonego ciasta francuskiego
- 1/2 szklanki letniej wody
- pęczek rukoli
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w cienkie plastry. Ciasto francuskie rozmrozić, podzielić na porcje i zmoczyć letnią wodą. Nałożyć na nie pokrojone w plastry pomidory, posiekane drobno czarne oliwki, parmezan i całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni. Piec na złoty kolor. Upieczone wyciągnąć i przybrać rukolą.
Komentarze (0)