Wieprzowina z warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3376
Składniki:
- 50 dag łopatki
- 3 cebule
- 1 włoszczyzna
- 5 łyżek oliwy
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżeczka papryki
- 2 łyżki startego parmezanu
- 2 łyżki posiekanej natki
- szczypta majeranku
- szczypta ziela angielskiego
- szczypta imbiru
- sól i pieprz
Opis przygotowania:
Mięso myjemy, czyścimy, osuszamy, kroimy w wąskie paski. Oprószamy mąką i papryką, podsmażamy na patelni w połowie oleju. Zrumienione mięso przekładamy do garnka, podlewamy gorącą wodą, przyprawiamy imbirem, pieprzem, solą i dusimy pod przykryciem ok. 20 min. Warzywa myjemy, drobno kroimy i dodajemy do mięsa. Ponownie podlewamy wrzątkiem, dolewamy resztę oliwy, przyprawiamy ziołami, solą, pieprzem i dusimy jeszcze ok. 30 min. Podajemy na gorąco, posypane posiekaną natką i startym parmezanem.
Komentarze (0)