Warzywa pieczone
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1624
Składniki:
- 30 g brukselki
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 kalafior
- 1 główka czosnku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Kalafiora oraz brukselkę umyć i osączyć z wody. Kalafiora pokroić na różyczki i przełożyć na tackę aluminiowa do grilla. Dodać do tego obrane ze skóry ząbki czosnku oraz brukselkę pozbawioną wierzchnich liści. Całość oprószyć pieprzem i solą, zalać oliwą z oliwek i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 350 stopni. Piec do czasu, aż składniki się przyrumienią. Wtedy wyciągnąć z piekarnika i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)