Warzywa pieczone

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1489
Warzywa pieczone
fot. jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g brukselki
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 kalafior
  • 1 główka czosnku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Kalafiora oraz brukselkę umyć i osączyć z wody. Kalafiora pokroić na różyczki i przełożyć na tackę aluminiowa do grilla. Dodać do tego obrane ze skóry ząbki czosnku oraz brukselkę pozbawioną wierzchnich liści. Całość oprószyć pieprzem i solą, zalać oliwą z oliwek i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 350 stopni. Piec do czasu, aż składniki się przyrumienią. Wtedy wyciągnąć z piekarnika i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów