Gofry z owocami i miodem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1859
Składniki:
- 200 ml płynnego miodu wielokwiatowego
- 2 banany
- 2 kiwi
- 0,5 szklanki jeżyn
- Na ciasto:
- 1,5 szklanki mleka 2%
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 łyżka cukru
- 1 jajko
- 1 łyżka cukru pudru
Opis przygotowania:
Wszystkie owoce dokładnie umyć i osączyć z wody. Banany obrać ze skóry, usunąć końcówki, a miąższ pokroić w cienkie plastry. Kiwi obrać ze skóry i również pokroić w plastry.
Przygotować ciasto: do rondla wlać mleko, wsypać do niego mąkę, cukier i wbić jajko. Całość zmiksować mikserem i przelać chochelką na wysmarowaną olejem, rozgrzaną gofrownice.
Gofry smażyć na rumiany kolor, po czym wyciągnąć z gofrownicy i przełożyć na talerz. Gotowe gofry wysmarować miodem wielokwiatowym i ułożyć na nich pokrojone wcześniej banany, kiwi i jeżyny.
Przygotować ciasto: do rondla wlać mleko, wsypać do niego mąkę, cukier i wbić jajko. Całość zmiksować mikserem i przelać chochelką na wysmarowaną olejem, rozgrzaną gofrownice.
Gofry smażyć na rumiany kolor, po czym wyciągnąć z gofrownicy i przełożyć na talerz. Gotowe gofry wysmarować miodem wielokwiatowym i ułożyć na nich pokrojone wcześniej banany, kiwi i jeżyny.
Komentarze (0)