Tofu z soją w śmietanie
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2183
Składniki:
- 40 g tofu
- 20 g soi
- 4 łyżki śmietany kremówki
- 3 łyżki oleju
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki chili
- sól
Opis przygotowania:
Soję moczyć przez 3 godziny, następnie ugotować w lekko osolonej, tej samej wodzie, w której się moczyła i odcedzić. Rozgrzać olej na patelni, dodać do niego pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić ją. Następnie dodać paprykę chilli, tofu pokrojone w kostkę i smażyć na złoty kolor. Dodać do tego soję, dobrze wymieszać, doprawić solą do smaku i przełożyć do miski. Na wierzch wyłożyć śmietanę i posypać pokrojonym szczypiorkiem.
Komentarze (2)
Uwielbiam tofu, a to jest marynowane czy naturalne??
Tofu jest smażone, nie jest marynowane.