Tofu z podgrzybkami i warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2223
Tofu z podgrzybkami i warzywami
fot. snowpea&bokchoi / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g tofu
  • 40 g świeżych podgrzybków
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 1 brokuł
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Grzyby oczyścić, umyć, zalać 0,5 l wody, obgotować i odcedzić. Obgotowane grzyby zalać taka sama ilością lekko osolonej wody, dodać pokrojoną na połowy cebulę i zagotować drugi raz. Następnie odcedzić. Brokuła podzielić na różyczki, marchew pokroić w plastry, tofu pokroić na kawałki. Całość zalać lekko osoloną wodą i ugotować do miękkości jarzyn. Następnie odcedzić, wymieszać z gotowanymi grzybami, doprawić do smaku pieprzem oraz solą i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów