Tofu z podgrzybkami i warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2223
Składniki:
- 40 g tofu
- 40 g świeżych podgrzybków
- 2 cebule
- 2 marchewki
- 1 brokuł
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Grzyby oczyścić, umyć, zalać 0,5 l wody, obgotować i odcedzić. Obgotowane grzyby zalać taka sama ilością lekko osolonej wody, dodać pokrojoną na połowy cebulę i zagotować drugi raz. Następnie odcedzić. Brokuła podzielić na różyczki, marchew pokroić w plastry, tofu pokroić na kawałki. Całość zalać lekko osoloną wodą i ugotować do miękkości jarzyn. Następnie odcedzić, wymieszać z gotowanymi grzybami, doprawić do smaku pieprzem oraz solą i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)