Tofu w cieście z warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 4167
Tofu w cieście z warzywami
fot. snowpea&bokchoi / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g tofu
  • 1słoik miniaturowej kukurydzy w zalewie
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego mrożonego 450 g
  • 1 łyżka oliwy
  • natka pietruszki
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • sól

Opis przygotowania:

Ciasto francuskie rozmrozić, podzielić na równe kwadraty po 12 cm i wysmarować z jednej strony letnią wodą. Kukurydzę osączyć z zalewy i wyłożyć na środek krojonego ciasta. Paprykę, umyć, osączyć z wody, pozbawić nasion, pokroić w plastry i dodać do kukurydzy. Cebulę obrać, pokroić w krążki i dodać do ciasta. Dodać do tego natkę pietruszki i posolić. Całość zawinąć w rulony, wstawić do nagrzanego piekarnika o temperaturze 190 stopni i piec na złoty kolor. Upieczone wyciągnąć, wysmarować oliwą gorące ciasto i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów