Tofu w cieście z warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 4167
Składniki:
- 40 g tofu
- 1słoik miniaturowej kukurydzy w zalewie
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- 1 opakowanie ciasta francuskiego mrożonego 450 g
- 1 łyżka oliwy
- natka pietruszki
- 0,5 szklanki letniej wody
- sól
Opis przygotowania:
Ciasto francuskie rozmrozić, podzielić na równe kwadraty po 12 cm i wysmarować z jednej strony letnią wodą. Kukurydzę osączyć z zalewy i wyłożyć na środek krojonego ciasta. Paprykę, umyć, osączyć z wody, pozbawić nasion, pokroić w plastry i dodać do kukurydzy. Cebulę obrać, pokroić w krążki i dodać do ciasta. Dodać do tego natkę pietruszki i posolić. Całość zawinąć w rulony, wstawić do nagrzanego piekarnika o temperaturze 190 stopni i piec na złoty kolor. Upieczone wyciągnąć, wysmarować oliwą gorące ciasto i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)