Szybki tort krakersowy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2378
Szybki tort krakersowy
fot. stevendepolo / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 350 g Nutelli
  • 300 g okrągłych krakersów lub herbatników
  • 100 ml śmietany kremówki
  • 15 g tłuczonych pistacji
  • 1 łyżka tartej skórki pomarańczowej
  • 1 łyżka tartej skórki cytrynowej

Opis przygotowania:

Na talerzu ułożyć pierwszą warstwę krakersów lub herbatników i wysmarować Nutellą. Następnie składniki posypać tartą skórką pomarańczową i cytrynową. Przekładane w taki sposób powtarzać do wyczerpania krakersów. Następnie całość wysmarować Nutellą i posypać tłuczonymi pistacjami. Śmietanę kremówkę ubić trzepaczką na sztywną pianę i nałożyć ją na całość.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów