Szybki tort krakersowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2378
Składniki:
- 350 g Nutelli
- 300 g okrągłych krakersów lub herbatników
- 100 ml śmietany kremówki
- 15 g tłuczonych pistacji
- 1 łyżka tartej skórki pomarańczowej
- 1 łyżka tartej skórki cytrynowej
Opis przygotowania:
Na talerzu ułożyć pierwszą warstwę krakersów lub herbatników i wysmarować Nutellą. Następnie składniki posypać tartą skórką pomarańczową i cytrynową. Przekładane w taki sposób powtarzać do wyczerpania krakersów. Następnie całość wysmarować Nutellą i posypać tłuczonymi pistacjami. Śmietanę kremówkę ubić trzepaczką na sztywną pianę i nałożyć ją na całość.
Komentarze (0)