Szparagi nadziewane kawiorem i oliwkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1021
Składniki:
- 250 g zielonych szparagów
- 250 g czerwonego kawioru
- 250 g czarnych oliwek w zalewie, bez pestek
- natka selera
- sól
Opis przygotowania:
Szparagi oraz natkę selera umyć i osączyć z wody. Następnie szparagi przełożyć do rondla, zalać je 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, rozciąć łodygi w dolnej ich części, po czym wydrążyć je nożem i zasypać czerwonym kawiorem. Całość przełożyć na talerz. Oliwki osączyć z zalewy, posiekać drobno i dodać do potrawy. Wszystko udekorować natką selera.
Komentarze (0)