Szparagi nadziewane kawiorem i oliwkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1021
Szparagi nadziewane kawiorem i oliwkami
fot. Ideas in Food / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 250 g zielonych szparagów
  • 250 g czerwonego kawioru
  • 250 g czarnych oliwek w zalewie, bez pestek
  • natka selera
  • sól

Opis przygotowania:

Szparagi oraz natkę selera umyć i osączyć z wody. Następnie szparagi przełożyć do rondla, zalać je 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, rozciąć łodygi w dolnej ich części, po czym wydrążyć je nożem i zasypać czerwonym kawiorem. Całość przełożyć na talerz. Oliwki osączyć z zalewy, posiekać drobno i dodać do potrawy. Wszystko udekorować natką selera.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów