Sałatka z arbuzem, serem, brokułem i szparagami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2473
Składniki:
- 200 g miąższu z arbuza
- 30 g zielonych szparagów
- 30 g sera feta
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 brokuł
- garstka rukoli
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Rukolę z pokruszonym drobno serem feta przełożyć na talerz. Brokuła podzielić na różyczki, przełożyć do rondla, zalać go 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Szparagi przełożyć do kolejnego rondla, zalać je 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Odcedzone warzywa połączyć ze sobą, zalać oliwą z oliwek, dokładnie wymieszać i dodać do składników na talerzu wraz z pokrojonym arbuzem.
Komentarze (0)