Steki z tuńczyka z kapustą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1360
Składniki:
- 300 g filetów ze świeżego tuńczyka
- 30 g kapusty kiszonej
- 2 łyżki oleju
- 2 plastry cytryny
- 2 łyżki soku cytrynowego
- natka jarmużu
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Jarmuż umyć i osączyć z wody. Tuńczyka pokroić ostrym nożem w cienkie plastry, oprószyć go szczyptą soli oraz pieprzu z obu stron i przełożyć na rozgrzany olej na patelni. Rybę smażyć tylko z jednej strony przez 45 sekund na średnim ogniu. Następnie ściągnąć ją z ognia, przełożyć na talerz i skropić sokiem cytrynowym. Dodać do niej kiszona kapustę oraz natkę jarmużu i udekorować plastrem cytryny.
Komentarze (0)