Steki z marynaty z cebulą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3067
Steki z marynaty z cebulą
fot. Special*Dark / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 8 plastrów schabu
  • 4 nieduże cebule
  • 2 łyżki oleju
  • Marynata:
  • 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
  • 2 łyżki oleju
  • 10 rozgniecionych ziaren angielskiego ziela
  • 3-4 ząbki czosnku
  • po 1/2 łyżeczki cząbru i mielonej łagodnej papryki

Opis przygotowania:

Mięso opłucz, osącz. Lekko zbij z obu stron. Składniki na marynatę wymieszaj (łyżeczkę cząbru odłóż). Marynatą zalej mięso. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Cebulę obierz, umyj. Pokrój w cząstki. Mięso osącz, wytrzyj papierowym ręcznikiem. Razem z cebulą ułóż na wysmarowanej olejem blasze. Oprósz solą. Piecz 25 minut w temp. 180 st. C. W połowie pieczenia mięso i cebulę odwróć. Posyp resztą cząbru.

Autor: magdam

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów