Steki z marynaty z cebulą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3225
Składniki:
- 8 plastrów schabu
- 4 nieduże cebule
- 2 łyżki oleju
- Marynata:
- 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
- 2 łyżki oleju
- 10 rozgniecionych ziaren angielskiego ziela
- 3-4 ząbki czosnku
- po 1/2 łyżeczki cząbru i mielonej łagodnej papryki
Opis przygotowania:
Mięso opłucz, osącz. Lekko zbij z obu stron. Składniki na marynatę wymieszaj (łyżeczkę cząbru odłóż). Marynatą zalej mięso. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Cebulę obierz, umyj. Pokrój w cząstki. Mięso osącz, wytrzyj papierowym ręcznikiem. Razem z cebulą ułóż na wysmarowanej olejem blasze. Oprósz solą. Piecz 25 minut w temp. 180 st. C. W połowie pieczenia mięso i cebulę odwróć. Posyp resztą cząbru.
Komentarze (0)