Stampot cebulowy

Oceń:
(2 głosy)
  • Trudność: średnie
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1775

Składniki:

  • 1,5 ziemniaków
  • 1 kg cebuli
  • 2 łyżki masła
  • sok z 1 cytryny
  • pól szklanki mleka
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie. Obrać cebulę, pokroić drobno i razem z kostka bulionową wrzucić do ziemniaków. Ugotowane odcedzić, dolać mleko i rozetrzeć jaj na puree. Całość doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny, dobrze wymieszać. Stampot podajemy mięs na ciepło.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów