Spaghetti z czosnkiem i brokułami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3771
Składniki:
- 500 g makaronu do spaghetti
- 200 g brokułów
- 50 g masła
- 250 ml słodkiej śmietany
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- szczypta mąki
- oregano, sól, pieprz
Opis przygotowania:
Na patelni podsmażyć drobno posiekaną cebulę i rozgnieciony czosnek. Brokuły obrać i podzielić na małe różyczki i zblanszować na maśle. Do cebuli z czosnkiem dodać brokuły, całość przyprószyć szczyptą mąki i zalać śmietaną. Następnie doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać odrobinę oregano i delikatnie wymieszać. Kiedy sos zgęstnieje, zdjąć patelnię z ognia. Makaron ugotować w osolonej wodzie z odrobiną oliwy, wyłożyć na półmisek i polać gorącym sosem.
Komentarze (0)