Sos remoulade
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1292
Składniki:
- 2 łyżeczki musztardy pełnoziarnistej
- 2 łyżeczki przyprawy Cajun
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki kaparów w zalewie
- 2 łyżeczki świeżo startego chrzanu
- 1 cebula
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 łyżeczka pikantnego keczupu
- 1 szklanka majonezu
- 1 łyżka soku ze świeżo wyciśniętej cytryny
- 1 łyżeczka sosu tabasco
Opis przygotowania:
Kapary osączyć z zalewy i pokroić drobno do miski. Czosnek z cebulą obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do kaparów. Dodać do tego pokrojony drobno szczypiorek. Następnie dodać do tego musztardę, przyprawę Cajun, tarty chrzan, keczup, sos tabasco oraz majonez i dobrze wymieszać, po czym skropić sokiem z cytryny. Gotowy sos podawać do dań rybnych i warzywnych.
Komentarze (0)