Sos remoulade

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1054
Sos remoulade
fot. Alupus (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 3.0

Składniki:

  • 2 łyżeczki musztardy pełnoziarnistej
  • 2 łyżeczki przyprawy Cajun
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki kaparów w zalewie
  • 2 łyżeczki świeżo startego chrzanu
  • 1 cebula
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 łyżeczka pikantnego keczupu
  • 1 szklanka majonezu
  • 1 łyżka soku ze świeżo wyciśniętej cytryny
  • 1 łyżeczka sosu tabasco

Opis przygotowania:

Kapary osączyć z zalewy i pokroić drobno do miski. Czosnek z cebulą obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do kaparów. Dodać do tego pokrojony drobno szczypiorek. Następnie dodać do tego musztardę, przyprawę Cajun, tarty chrzan, keczup, sos tabasco oraz majonez i dobrze wymieszać, po czym skropić sokiem z cytryny. Gotowy sos podawać do dań rybnych i warzywnych.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów