Sos musztardowo-miodowy

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 11053

Składniki:

  • 3 łyżki musztardy
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1/2 łyżki posiekanego koperku
  • szczypta soli i pieprzu

Opis przygotowania:

Musztardę wymieszać z miodem, dodać ocet i sok z cytryny. Składniki muszą być idealnie ze sobą połączone. Posiekać koperek i dodać do sosu. Doprawić solą oraz pieprzem. Opcjonalnie można dodać ząbek czosnku, jeśli ktoś lubi. Sos dobrze smakuje w połączeniu z sałatą.

Autor: bezsens

0 komenatrzy

Podobne przepisy