Sos kreolski

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3299

Składniki:

  • 50 g przecieru pomidorowego
  • 2 cebule
  • 2 łyżki zielonej natki pietruszki
  • 1 papryka czerwona
  • 1 łyżka sproszkowanego tymianku
  • 1 rozdrobniony liść laurowy
  • 2 goździki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Cebulę obrać i bardzo drobno pokroić. Dodać do cebuli pokrojoną drobno paprykę oraz pozostałe składniki. Doprawić solą, pieprzem i dusić pod przykryciem na małym ogniu do 30 minut. Do gotowanego sosu można dodać niewielką ilość wody i całość dobrze wymieszać. Gotowy sos podajemy do ryżu, gołąbków czy mięsa.

0 komenatrzy

Podobne przepisy