Sos kreolski
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 6840
Składniki:
- 50 g przecieru pomidorowego
- 2 cebule
- 2 łyżki zielonej natki pietruszki
- 1 papryka czerwona
- 1 łyżka sproszkowanego tymianku
- 1 rozdrobniony liść laurowy
- 2 goździki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Cebulę obrać i bardzo drobno pokroić. Dodać do cebuli pokrojoną drobno paprykę oraz pozostałe składniki. Doprawić solą, pieprzem i dusić pod przykryciem na małym ogniu do 30 minut. Do gotowanego sosu można dodać niewielką ilość wody i całość dobrze wymieszać. Gotowy sos podajemy do ryżu, gołąbków czy mięsa.
Komentarze (0)