Sos grelette
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1599
Składniki:
- 300 g pomidorów
- 3 łyżki śmietany
- 3 łyżki octu winnego
- pół łyżeczki musztardy
- pół łyżeczki koniaku
- natka zielonej pietruszki
- kilka listków estragonu
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Pomidory ponacinać, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry i zmiksować. Natkę pietruszki i estragon drobno posiekać. Śmietanę wlać do salaterki, dodać do niej musztardę, koniak, sól, pieprz, natkę pietruszki, estragon i zmiksowane pomidory. Wszystko wymieszać, odstawić na 15 minut i podawać. Sos grelette podajemy do warzyw i ryb.
Komentarze (0)