Sos grelette

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1511

Składniki:

  • 300 g pomidorów
  • 3 łyżki śmietany
  • 3 łyżki octu winnego
  • pół łyżeczki musztardy
  • pół łyżeczki koniaku
  • natka zielonej pietruszki
  • kilka listków estragonu
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Pomidory ponacinać, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry i zmiksować. Natkę pietruszki i estragon drobno posiekać. Śmietanę wlać do salaterki, dodać do niej musztardę, koniak, sól, pieprz, natkę pietruszki, estragon i zmiksowane pomidory. Wszystko wymieszać, odstawić na 15 minut i podawać. Sos grelette podajemy do warzyw i ryb.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów