Sorbet z melona
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 1943
Składniki:
- 300 ml syropu kukurydzianego
- 6 gałązek lawendy do dekoracji
- 4 listki świeżej mięty
- 2 łyżki soku z limonki
- 2 melony żółte
- 1 szklanka wody mineralnej niegazowanej
- 0,5 szklanki cukru
Opis przygotowania:
Melony, miętę oraz lawendę umyć i osączyć z wody. Melony obrać ze skóry, przekroić, pozbawić nasion, a miąższ pokroić drobno i przełożyć do miksera. Następnie dodać do niego miętę, wsypać cukier, wlać sok z limonki i wodę niegazowaną. Całość dokładnie zmiksować, przełożyć do plastikowego naczynia i wstawić do zamrażalnika. Po zamrożeniu przełożyć do szklanek, zalać syropem kukurydzianym i udekorować gałązkami lawendy.
Komentarze (0)