Sałatka z nasturcji, melona i awokado
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3217
Składniki:
- 20 kwiatów nasturcji
- 30 dag orzechów włoskich
- 6 liści nasturcji
- 4 marchewki
- 2 awokado
- 1 melon
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 główka salaty zielonej
- 1 główka salaty czerwonej
- 1 gotowy sos sałatkowy winegret
- 1 łyżka sezamu
Opis przygotowania:
Sałatę dokładnie opłukać, osączyć z wody i wyłożyć na talerz. Melona obrać ze skóry, miąższ pokroić w drobną kostkę (część zostawić do zmiksowania) i wyłożyć na sałatę. Melona i sałatę polać sosem winegret. Na sos wyłożyć dokładnie opłukane kwiaty i liście nasturcji. 2 marchewki pokroić w krążki i dodać do kwiatów nasturcji, a pozostałą marchew pokroić w słomkę i wyłożyć na brzegu talerza. Na marchew wyłożyć orzechy. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, zmiksować razem z melonem i cukrem pudrem, następnie przełożyć do małej miseczki i położyć obok sałaty. Całość posypać ziarnami sezamem.
Komentarze (0)