Sorbet arbuzowy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 993
Sorbet arbuzowy
fot. voltan1 (elements.envato.com)

Składniki:

  • 600 g miąższu z arbuza do sorbetu
  • 400 g arbuza
  • 1 szklanka niegazowanej wody mineralnej
  • świeża mięta do dekoracji

Opis przygotowania:

Miętę umyć i odsączyć z wody. 600 g miąższu z arbuza przełożyć do miksera, zalać go wodą mineralną i zmiksować na jednolitą masę. Po zmiksowaniu całość przelać do pojemniczka plastikowego i zamrozić w zamrażalniku. Następnie wyciągnąć łyżką do lodów wyłożyć do miseczki. Dodać do tego pozostałego arbuza i udekorować świeżą miętą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów